Stichting Hanzehaven Zutphen

Open Monumentendag in museumhaven Zutphen

Welkom aan boord !

Op zondag 10 september, tijdens de Open Monumentendagen 2017, zijn in de museumhaven van Zutphen diverse historische schepen opengesteld voor bezoekers. De schippers laten u graag  de binnen- en buitenkant zien en vertellen u vol passie over de geschiedenis van het schip en over diverse wetenswaardigheden.

Van 12.00 – 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord van het Brugschip waar Edu van der Velden een interessante lezing houdt over de historie van de binnenvaart in het algemeen en van het Brugschip in het bijzonder. Verder kunt u o.a. een kijkje nemen aan boord van de Walravina, (een zgn.
hele-aak uit 1906), de Jantina Afina (een tjalk uit 1899), de Allegonda (een steilsteven uit 1923) en de Eben Haëzer (een tjalk uit 1898).

achtergrond Stichting Hanzehaven Zutphen